Vergadering : Dordtse Dinsdag – Beeld- en oordeelsvormende commissies, 21 februari 2023 16:00:00
Algemene vergader informatie
Opties bij deze vergadering
(5)
vergaderstukkenAgenda
-
-
Overige
-
Fase: Beeldvormend
Voorzitter: M.G. Stolk
Commissiegriffier: H.J.D. Boom
Portefeuillehouder: T.F. de JongeOp 24 januari heeft er een rondetafelgesprek plaatsgevonden omtrent de RIB Samenwerking met Rijkswaterstaat Kaderrichtlijn Water Hel- en Zuilespolder, waarbij verschillende personen aanwezig waren. Geconcludeerd werd dat er nog niet-gestelde en onbeantwoorde technische vragen bestonden bij de raads- en commissieleden, aan zowel Rijkswaterstaat als de genodigden. Daarom werd besloten tot nog een beeldvormende vergadering, waarin de beantwoording van de technische vragen centraal staat.
De eerste helft van de vergadering zal in het teken staan van technische vragen aan Rijkswaterstaat. Het tweede gedeelte zal daarnaast in het teken staan van de mogelijkheid om technische vragen te stellen aan de verschillende genodigden. Ten slotte kunnen nog vragen worden gesteld aan het college, indien gewenst.
Vergaderstukken
-
Dinerpauze van 18.00 tot 19.00
-
Het Presidium heeft op 22 november 2022 ingestemd met het onderzoek raadsondersteuning. Dit gesprek is bedoeld om o.l.v. Jasper Loots de resultaten van de enquête-uitkomsten die ter vergadering worden gepresenteerd in te kleuren/te verdiepen.
-
Fase: Beeldvormend (technische briefing WMO)
Voorzitter: I. Koene
Commissiegriffier: D.G.H. van Poppel
Portefeuillehouder: C.C. van BenschopDit is de eerste beeldvormende commissievergadering (technische briefing) om te komen tot een Integraal beleidsplan en verordening sociaal domein. Inhoudelijk wordt ingegaan op de herijking Wet maatschappelijke ondersteuning, bestaande uit algemene en individuele maatwerk-voorzieningen. Het gaat dan over de keuzemogelijkheden in het kaderstellende beleid van de Wmo.
De tweede beeldvormende commissievergadering op 7 maart wordt een rondetafelgesprek, waar verschillende maatschappelijke partners voor worden uitgenodigd om in gesprek te gaan over de resultaten van de evaluaties en de inhoudelijke uitgangspunten van de startnotitie.
Ter achtergrondinformatie: op 8 november 2022 heeft de raad ingestemd met het raadsvoorstel om te komen tot een Integraal beleidsplan Sociaal Domein. De huidige beleidsplannen zijn terug te vinden in het RIS, zoals Meerjarenbeleidsplan Wmo 2020-2023, Lokaal plan jeugd 2019-2022, Ondersteuning Dordtse mantelzorgers 2019-2022 en Beleidsnotitie Vrijwillige inzet in Dordrecht 2019-2022. Uit het raadsvoorstel: Het afgelopen jaar zijn er diverse onderzoeken en evaluaties uitgevoerd die input leveren voor nieuw beleid: de monitor Sociaal, de evaluatie van de opgave Zorgzame Stad, de evaluatie van het programma Samen tegen armoede en het onderzoek naar de versterking van het algemeen aanbod in de stad. Ook is recentelijk een ambtelijke evaluatie uitgevoerd naar de huidige beleidsplannen in het sociaal domein (Jeugd, Wmo, mantelzorg en vrijwillige inzet). Bij deze evaluatie zijn verschillende maatschappelijke partners en subsidiepartners betrokken geweest. De resultaten van deze evaluatie zijn ook bijgevoegd.
Vergaderstukken
-
-
Dordtse Dinsdag
-
Dinerpauze van 18.00 tot 19.00
-
Fase: Oordeelsvormend
Voorzitter: I. Koene
Commissiegriffier: H.J.D. Boom
Portefeuillehouder: T.F. de JongeDeze oordeelsvormende commissievergadering volgt op de beeldvormende technische sessie van 17 januari jl. Naar aanleiding van deze vergadering zijn technische vragen gesteld en de beantwoording daarvan is bij de stukken gevoegd. Er is door uw raad in het kader van de Agenda 2030 een reservering gemaakt voor het programma Duurzame Stad, waar het onderdeel Verduurzaming maatschappelijk vastgoed onder valt. De verduurzaming richt zich op de volgende panden: Museum van Gij, Sportboulevard, Dalmeijerplein 10-12 (Cultureel centrum Sterrenburg), Kerkeplaat 3 (Stadsbeheer), Maria Montessorilaan 3 (Sport Plus) en Van Baerleplantsoen 30 (Duurzaamheidscentrum Weizigt).
Vergaderstukken
-
Fase: Oordeelsvormend
Voorzitter: I. Koene
Commissiegriffier: D.G.H. van Poppel
Portefeuillehouder: C.C. van BenschopPolitieke vraag ter bespreking: wat vindt de commissie van dit raadsvoorstel en dan in het bijzonder de keuze voor de drie voorgestelde groepen om focus op te leggen?
Vergaderstukken
-
-
Dordtse Dinsdag
-
Het Presidium heeft op 22 november 2022 ingestemd met het onderzoek raadsondersteuning. Dit gesprek is bedoeld om o.l.v. Jasper Loots de resultaten van de enquête-uitkomsten die ter vergadering worden gepresenteerd in te kleuren/te verdiepen.
-
Naar aanleiding van de aangenomen motie M9 Winkeltijdenverruiming vergadert de raadscommissie. Het onderwerp van gesprek zijn de ontvangen offertes voor het uitvoeren van het draagvlakonderzoek waartoe de motie aanzet.
opening en mededelingenterugkoppeling over gelopen offert trajectdiscussie over voorkeurspartijvervolgafspraken en sluiting
AGENDA -
Dinerpauze van 18.00 tot 19.00
-
Fase: Beeldvormend
Voorzitter: D. Vol- van der Holst
Commissiegriffier: L. VermeulenTwee insprekers hebben zich gemeld om de raads- en commissieleden te informeren over participatie en een veilige en leefbare woonomgeving.
-
Fase: Oordeelsvormend
Voorzitter: K. Kruger
Commissiegriffier: L. Vermeulen
Portefeuillehouder: A.W. KolffHet Integraal Veiligheidsplan 2023-2026 ligt in zijn geheel voor oordeelsvorming voor. Het onderliggende Veiligheidsbeeld, de basis voor het Integraal Veiligheidsplan 2023-2026, is eerder besproken in de raadscommissie van 20 september 2022 en daar zijn ook de uitgangspunten voor het Integraal Veiligheidsplan bij uitgevraagd.
Er zijn technische vragen gesteld die aan het dossier zijn toegevoegd.
-
Fase: Beeldvormend
Voorzitter: M.C.M. Boom-Vos
Commissiegriffier: L. Vermeulen
Portefeuillehouder: T.F. de JongeIn deze vijfde beeldvormende vergadering wordt u door het Waterschap Hollandse Delta geïnformeerd over het VTH-stelsel voor de verschillende 'soorten water'. De inspanningen van Evides voor schoon drinkwater komen ook aan bod. Daarna informeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit u over onderzoek naar PFAS in relatie tot voedselproductie (boeren, landbouw, etc.). U wordt ook bijgepraat over het Landelijk Programma PFAS. Tot slot is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de voorgenomen oordeelsvorming om de voorafgaande beeldvormende sessies mee te vervolgen. In het agenderingsverzoek voor deze laatste sessies treft u een voorzet daarvoor aan.